Od dłuższego czasu w naszej kuchni obok potraw z pysznym mięskiem zagościły również dania vege. Dziś propozycja na zupę pomidorową z czarną fasolą.
Składniki:
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 2 puszki pomidorów w kawałkach
- 2 puszki czarnej fasoli
- 2 łyżeczki suszonego oregano
- 2 łyżeczki suszonej bazylii
- sól i pieprz do smaku
- opcjonalnie: świeża kolendra lub
natka pietruszki do posypania
Przygotowanie:
- Obierz i posiekaj cebulę i
czosnek. Podsmaż je na oleju w dużym garnku na średnim ogniu, aż będą miękkie i
lekko zrumienione.
- Dodaj pomidory wraz z sokiem,
fasolę wraz z zalewą, oregano, bazylię, sól i pieprz. Wymieszaj i doprowadź do
wrzenia.
- Zmniejsz ogień i gotuj zupę pod
przykryciem przez około 20 minut, aż wszystkie składniki będą dobrze połączone
i rozgrzane.
- Zupę możesz podawać taką, jak jest, lub zmiksować ją na gładki krem. Posyp ją świeżą kolendrą lub natką pietruszki, jeśli lubisz. Smacznego!
Skąd tak piekny talerz do tak smakowitej zupki ?🤗
OdpowiedzUsuńBiała miseczka plus księżycowa, zdejmowana ozdoba - taka fantazja;)
UsuńIts an amazing website, really enjoyed your articles. Helpful and interesting too.
OdpowiedzUsuńThanks for all your efforts that you have put in this, It's very interesting Blog
OdpowiedzUsuńVery well written, and your points are well-expressed. please, don’t ever stop writing.
OdpowiedzUsuńI believe there are many who feel the same satisfaction as I read this article!
OdpowiedzUsuńI hope you will continue to have such a great articles to share with everyone!
OdpowiedzUsuńThis veggie version of tomato soup with black beans looks so hearty and delicious! Perfect for a cozy, nutritious meal. Can't wait to try this twist on a classic!
OdpowiedzUsuń