czwartek, 17 września 2015

Łosoś na porze

Jaki jest Wasz sposób na łososia? U mnie tradycyjnie ekspresowy! I niezmiennie aromatyczny -
zapraszam:)


Składniki:

  • 1 por
  • 4-5 porcji łososia
  • 1 - 2 łyżki oliwy z oliwek
  • koperek
  • 1/3 cytryny
  • sól, pieprz
Pora umyć, osuszyć, pokroić w krążki, wyłożyć na skropioną oliwą blaszkę/naczynie żaroodporne. Łososia podzielić na porcje, oprószyć solą i pieprzem, skropić cytryną, ułożyć na porze. Dodać gałązki kopru, przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 10-15 minut. Mniam:)

8 komentarzy:

  1. Ja robię na puree z selera z sosem migdałowo-cytrynowym :) następnym razem zrobię z Twojego przepisu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja robię na puree z selera z sosem migdałowo-cytrynowym :) następnym razem zrobię z Twojego przepisu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Sos migdałowo-cytrynowo brzmi pysznie! Chętnie zapoznam się szczegółowo z tą propozycją!:)

      Usuń
  3. 35 Year-Old Environmental Tech Isahella Viollet, Hailing From Keswick Enjoys Watching Movies Like Sukiyaki Western Django And Painting. Took A Trip To Himeji-Jo And Drives A A3. Dowiedz Sie Wiecej Tutaj

    OdpowiedzUsuń
  4. Salmon on time is more than a meal; it's a testament to precision and nature's rhythm. Timing is key in their arduous journey upstream, reflecting a delicate balance of instinct and environmental cues. Their timely arrival not only sustains ecosystems but symbolizes resilience and the remarkable synchrony of life's intricate tapestry.

    OdpowiedzUsuń