niedziela, 29 marca 2015

Baranki z preparowanego ryżu

Jeśli lubicie smak szyszek z preparowanego ryżu, propozycja wielkanocnych baranków powinna Wam się spodobać:)




Baranki z preparowanego ryżu

Składniki:


  • ok 1 kg  krówek (tych ciągnących się - ilość można zmniejszyć do 70 dkg
  • 160 g ryżu preparowanego (2 opakowania)
  • 150 g masła
  • 4 łyżki kakao 
  • biszkopty
  • białe draże pudrowe (idealne byłyby jadalne cukrowe oczy)
  • czekoladowy pisak (zastąpiłam go rozpuszczoną masą krówkową)
  • wafle/opcjonalnie/
Krówki rozpakować, wrzucić do rondla, dodać masło i rozpuścić na małym ogniu, mieszając
i uważając, by nie przypalić rondla. Po uzyskaniu jednolitej masy odstawić z ognia, przelać połowę do innego naczynia, dołożyć do niej kakao i dokładnie wymieszać. Do każdej porcji wsypać połowę porcji preparowanego ryżu (u mnie po jednym opakowaniu), dokładnie połączyć krówkową masę z ryżem i formować baranki (do tego zadania polecam gumowe rękawiczki) dokładając biszkopty udekorowane cukrowymi oczami.

7 komentarzy:

  1. Ale świetne :D Bardzo, bardzo pozytywne baranki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakie urocze :)
    Aż szkoda jeść, tak pięknie wyglądają.

    OdpowiedzUsuń

  3. ارخص شركة شحن عفش

    شركة نقل عفش من جدة الى مكة شركة نقل عفش من جدة الى مكة
    شركة نقل عفش من جدة الى الامارات شركة نقل عفش من جدة الى الامارات
    افضل شركة نقل عفش من جدة الى الرياض افضل شركة نقل عفش من جدة الى الرياض
    شركة نقل عفش من جدة الى الدمام شركة نقل عفش من جدة الى الدمام
    شركة نقل عفش من المدينة المنورة الى مكة شركة نقل عفش من المدينة المنورة الى مكة

    OdpowiedzUsuń
  4. Those lambs with puffed rice look delicious! If you're looking to promote your amazing dishes to a wider audience, consider listing your business on Business Yellow Pages. It's a great way to get more visibility and attract new customers!

    OdpowiedzUsuń