Tort bezowy z bitą śmietaną, brzoskwiniami i świeżą miętą
Przygotowanie:
bezowa baza i śmietanowa bez zmian - szczegóły w poście O TORCIE BEZOWYM Z MALINAMI
Bo jesteś tym, co jesz…. Pewna jestem, że podobna zależność zachodzi w sferze naszego ducha. Jesteśmy tym, czym karmimy nasze myśli, nasz umysł… Chciałabym, by to miejsce stało się taką wirtualną jadłodajnią - zarówno dla ciała jak i ducha, do której zawitacie strudzeni sieciowymi wędrówkami, przysiądziecie na chwilę, odpoczniecie, nakarmicie pozytywną energią, skorzystacie z pomysłów na strawę dla Ciała i zechcecie powrócić tu znów - zapraszam :)
Mmm, wygląda wspaniale :)
OdpowiedzUsuńA co zrobic aby była bardziej biala? I cxy przez te 1,5nie spali sie?
OdpowiedzUsuńNie spali się, jeśli nie będziemy przekraczać zaleconej temperatury (100-110 stopni) i wstawimy ją w środkowej części piekarnika. Jaśniejszy kolor zapewni dodanie do ubitej bezy kilku kropel soku z cytryny (w tym rozdaniu nie dodałam, ale jak zerkniesz na fotkę przy Torcie bezowym z malinami zobaczysz różnicę:) pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńSuper. Dzieki za pomoc. A i pytanie co do kremu, czy z mleka kokosowego uda sie zrobic krem? Mam takie mleczko kokosowe w puszce i chce je zuzyc. Co polecasz? A i co zrobic z zoltkami? Bo szkoda ze wyrzucic.
UsuńTylko nie mow mi o ajerku bo alko nie pijam.
Buziaki Ewa
Nie robiłam dotąd kremu z mleczka kokosowego, ale znalazłam w necie wiarygodny foto-poradnik jak z takiego mleka ubić krem: http://www.weganka.com/2013/10/jak-ubic-mleko-kokosowe.html
UsuńOd siebie mogę polecić Ci natomiast kurczaka w mleczku kokosowym: http://www.apetytnawiecej.pl/2013/06/c-imbirowy-kurczak-w-mleczku-kokosowym.html
Co do żółtek to dodaję jeszcze kilka całych jaj i zużywam je do jajecznicy:) pozdrawiam!
Ok. Dzieki za propozycje. Buziaki
UsuńWitam,czy ta temp.pieczenia bezy--100-110 stopni to z termoobiegiem czy bez ? Mój piekarnik niestety lepiej piecze z termoobiegiem --wiec w jakiej temp. powinnam piec? proszę o szybką odpowiedż.Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńWitam, piekę w temperaturze 110 stopni bez termoobiegu, natomiast termoobieg wykorzystuję w samym procesie suszenia. Przy pieczeniu z termoobiegiem wystarczy zmniejszyć temperaturę do 90-100 stopni.
Usuńchaussure louboutin pas cher
OdpowiedzUsuńvalentino shoes
washington redskins jerseys
michael kors handbags
mont blanc pens outlet
nike blazer
oklahoma city thunder jerseys
coach handbags
michael kors handbags
the north face
kyrie 5 spongebob
OdpowiedzUsuńjordan 1
adidas yeezy
supreme clothing
nike sb
nike sb dunk high
pandora
curry
golden goose
calvin klein outlet
off white jordan 1
OdpowiedzUsuńbape clothing
supreme clothing
kd 12
hermes belts
kevin durant shoes
yeezy
supreme sweatshirt
bathing ape
golden goose sale