Czy gotując leczo dodajecie do niego fasolkę szparagową? Dotąd nie dodawałam - jednak w wyniku debaty społecznej realizowanej w miejscu pracy a podnoszącej tak ważną kwestię egzystencjalnego wręcz zagadnienia "co dziś na obiad" okazało się, że to może być baaaardzo interesujące połączenie. Spróbowałam i wiem, że od teraz tylko taka wersja będzie pojawiać się w moim domu:)
Leczo z fasolką szparagową
Składniki:
- 3 papryki (czerwone lub różnokolorowe)
- 5 pomidorów
- 1-2 średnie cukinie
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 300g - 500 g wędzonego boczku
- 200 g zielonej fasolki szparagowej
- sól, pieprz, papryka w proszku, curry
- 1 szklanka wody lub bulionu warzywnego
Fasolkę pokroiłam w mniejsze kawałki (dzieląc mniej więcej na 3 części każdy strączek) i gotowałam ok. 10 minut w posolonej wodzie.
Paprykę pokroiłam w mniejsze kawałki. Cukinię w kostkę (jeśli cukinie są młode, zostawiam skórkę). Pomidory sparzyłam, obrałam i pokroiłam na mniejsze części. Boczek pokroiłam w paseczki i wrzuciłam na rozgrzaną patelnię, za chwilę dodając posiekaną w kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek. Po zrumienieniu dodałam paprykę, pomidory i dusiłam pod przykryciem około 20 minut, co jakiś czas mieszając i podlewając wodą (można użyć bulionu a ilość płynów skorygować według uznania). Po tym czasie dodałam fasolkę, wymieszałam, poddusiłam razem jeszcze około 5 minut, doprawiając solą, pieprzem, papryką i odrobiną curry.
Your description of "Hungry for More" really paints a picture of a restaurant that nourishes both body and soul. It's not just a food court; it is an experience. I can't wait to enjoy what this culinary gem has to offer. However, recently I have been a bit busy with my academic assignment, a mcdonalds swot analysis. When I finish my task, I explore new things.
OdpowiedzUsuń