Recepturę znalazłam w kolorowej kuchni Agi, tym razem obyło się bez własnych modyfikacji.
Składniki:
- liście z ok. 10 łodyg mięty
- 0,5 litra spirytusu
- 0,75 litra wody
- 300 g cukru
Liście dokładnie myjemy, umieszczamy w dużym słoiku, zasypujemy cukrem i zalewamy spirytusem. Słoik zakręcamy, mieszamy, zostawiamy na 3 dni w ciemnym miejscu. Co jakiś czas wstrząsamy słoikiem. Po 3 dniach nalewkę przelewamy przez drobne sitko lub gazę, wyciskamy liście. Dolewamy zimnej wody (przegotowanej), mieszamy, przelewamy do butelek.
Ładne. Zielone i odświeźające :)
OdpowiedzUsuńczy może być wódka zamiast spirytusu?
OdpowiedzUsuńmoże, tylko wówczas należałoby zrezygnować z wody:)
Usuńa bimber moze byc?
OdpowiedzUsuńa tego cukru to na pewno ma być 300g?bo jakoś nie chce się rozpuścić?
OdpowiedzUsuńtak, trochę więcej niż półtorej szklanki
UsuńWitam, co Pani radzi jeżeli dużą ilość cukru nie chce się rozpuścić?
OdpowiedzUsuńCukier będzie rozpuszczać się stopniowo. W ciągu tych trzech dni należy co jakiś czas potrząsać słoikiem, właśnie po to, by pomóc w jego rozpuszczaniu.
Usuńchaussure louboutin pas cher
OdpowiedzUsuńvalentino shoes
washington redskins jerseys
michael kors handbags
mont blanc pens outlet
nike blazer
oklahoma city thunder jerseys
coach handbags
michael kors handbags
the north face
nike cortez
OdpowiedzUsuńhermes belt
af1
moncler jackets
michael kors outlet store
nike air max 2018
adidas nmd
kobe basketball shoes
true religion
new england patriots jersey
canada goose jacket
OdpowiedzUsuńyeezy
bape hoodie
adidas yeezy boost 350 v2
yeezy 380
lebron 18
jordan shoes
supreme hoodie
kenzo hoodie
moncler
Perfect professionals I have ever seenessay writing service
OdpowiedzUsuń