Potrzebować będziesz:
- 200 g wiórków kokosowych
- 250 ml spirytusu
- 1 puszkę mleczka skondensowanego słodzonego
- 1 puszkę mleczka kokosowego
Wiórki wsyp do słoika, zalej spirytusem. Słoik zakręć i odstaw na 3 dni. Po tym czasie odsącz alkohol przez gazę (ja rozdrobniłam całość w termomixie) i dodaj do niego oba rodzaje mleka, dokładnie wymieszaj i przelej do butelek (najlepiej o szerszych szyjkach, bo robi się gęste i może być problem z jego wydobyciem;)
54 yr old Accounting Assistant IV Ambur Rand, hailing from Whistler enjoys watching movies like Blue Smoke and Skateboarding. Took a trip to Monarch Butterfly Biosphere Reserve and drives a Ferrari 250 LM. moj ostatni wpis na blogu
OdpowiedzUsuńHomemade tinctures refer to herbal extracts that are prepared at home using a solvent, such as alcohol or glycerin, to extract the active compounds from medicinal plants. Tinctures have been used for centuries as a means to preserve and concentrate the medicinal properties of herbs. They are commonly used in traditional and alternative medicine practices.
OdpowiedzUsuń