Dziś:
Deser miętowo-kokosowy
Do przygotowania potrzebować będziesz:
- 2 galaretki agrestowe
- garść świeżych listków mięty
- 1 puszkę mleczka kokosowego
- 2 galaretki brzoskwiniowe
Galaretki agrestowe rozpuść w 3/4 litra gorącej wody, przelej do płaskiego naczynia do wystudzenia (najwygodniej do blaszki do pieczenia). Gdy będzie chłodna, poukładaj w niej umyte listki mięty i odstaw do stężenia.
Galaretki brzoskwiniowe rozpuść w 1/2 litra gorącej wody (nie gotuj) odstaw do przestudzenia. Chłodne zmiksuj z mleczkiem kokosowym, przelej do płaskiego naczynia i odstaw by masa stężała.
Gotowe masy pokrój w kostkę i przełóż do pucharków.
Oryginalny pomysł, bardzo jestem ciekawa smaku tego deseru :)
OdpowiedzUsuńjest lekki i orzeźwiający, chociaż muszę przyznać, że liście w deserze nie specjalnie przełożyły się na entuzjazm najmłodszych testerów;)
UsuńFAJNY POMYSŁ!
OdpowiedzUsuń