czwartek, 17 kwietnia 2014

Śledź z cebulką i jabłkiem / Herring with onion and apple

Ostatnio prezentowałam śledzie w pomidorach z rodzynkami, dziś zaś w towarzystwie cebuli, majeranku i jabłka  - zapraszam:)

Śledź z cebulką i jabłkiem


Składniki:

  • 4 filety śledziowe
  • 1 czerwona cebula
  • 1 jabłko
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
Śledzie zalej zimną wodą i odstaw na około 4 godziny, by wymoczyły się z nadmiaru soli.
Następnie pokrój je w mniejsze kawałki, posyp majerankiem, zalej oliwą i wymieszaj z pokrojoną w pół krążki cebulą i pokrojonym w plastry jabłkiem. Odstaw do lodówki, by smaki się "przegryzły".

4 komentarze:

  1. Wypróbowane i pokochane!

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak długo mogą stać? To znaczy zastanawia mnie, czy dotrwają do świąt jeśli zrobię je teraz.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To zależy, czy ktoś się na nie w tzw. międzyczasie nie połakomi;)

      Usuń