Śledź z cebulką i jabłkiem
Składniki:
- 4 filety śledziowe
- 1 czerwona cebula
- 1 jabłko
- 1 łyżeczka majeranku
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek
Śledzie zalej zimną wodą i odstaw na około 4 godziny, by wymoczyły się z nadmiaru soli.
Następnie pokrój je w mniejsze kawałki, posyp majerankiem, zalej oliwą i wymieszaj z pokrojoną w pół krążki cebulą i pokrojonym w plastry jabłkiem. Odstaw do lodówki, by smaki się "przegryzły".
Wypróbowane i pokochane!
OdpowiedzUsuńSiła prostoty:)
UsuńJak długo mogą stać? To znaczy zastanawia mnie, czy dotrwają do świąt jeśli zrobię je teraz.
OdpowiedzUsuńTo zależy, czy ktoś się na nie w tzw. międzyczasie nie połakomi;)
Usuń