Zobaczcie jakie to proste!
Składniki:
- ciasto francuskie (u mnie w wersji chłodzonej, zwijanej na papierze do pieczenia 50x25cm)
- 2 banany
- cukier puder (opcjonalnie)
- tabliczka czekolady (opcjonalnie)
Ciasto rozwinąć. Przyłożyć duży, okrągły talerz i odrysować dwa koła. Każde z nich podzielić na 8 równych części. Na brzegu każdego kawałka ułożyć cząstkę banana. Na niej można położyć kostkę czekolady. Zwinąć w kształt rogalika.
Piec w nagrzanym do 200 stopni około 10-15 minut (do zrumienienia ciasta).
Gotowe posypać cukrem pudrem.
Do kawki jak widać same się polecają:) Co do tej to pyszna kawa od https://www.cafesilesia.pl/pol_m_KAWA_WSZYSTKIE-MARKI_KAWA-PELLINI-193.html na pewno będzie dobrym wyborem.
OdpowiedzUsuń