Zobaczcie jakie to proste!
Składniki:
- ciasto francuskie (u mnie w wersji chłodzonej, zwijanej na papierze do pieczenia 50x25cm)
- 2 banany
- cukier puder (opcjonalnie)
- tabliczka czekolady (opcjonalnie)
Ciasto rozwinąć. Przyłożyć duży, okrągły talerz i odrysować dwa koła. Każde z nich podzielić na 8 równych części. Na brzegu każdego kawałka ułożyć cząstkę banana. Na niej można położyć kostkę czekolady. Zwinąć w kształt rogalika.
Piec w nagrzanym do 200 stopni około 10-15 minut (do zrumienienia ciasta).
Gotowe posypać cukrem pudrem.
Do kawki jak widać same się polecają:) Co do tej to pyszna kawa od https://www.cafesilesia.pl/pol_m_KAWA_WSZYSTKIE-MARKI_KAWA-PELLINI-193.html na pewno będzie dobrym wyborem.
OdpowiedzUsuńPuff pastry croissants are one of that few culinary delights which can be enjoyed any time of the day. All it takes is a little gel cake and voila your croissant has that golden touch with the perfect texture. In case you are new to baking and would like to purchase cake gel of an appropriate amount for your croissant recreation check the cake gel price small pack. It’s a game changer for home made desserts!
OdpowiedzUsuń