Rozrywkowy kurczak - czyli pierś z kurczaka z mozzarellą i granatem
Składniki:
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 125 gram mozzarelli
- 1/2 granatu
- zioła prowansalskie
- przyprawy (sól, pieprz, curry)
- 4 łyżki ketchupu pikantnego
- 1/3 szklanki wody/bulionu
Mięso natrzeć przyprawami, posypać ziołami prowansalskimi, odstawić na min. 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać odrobiną wody lub bulionu, posmarować ketchupem, przykryć i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 40 minut. Mozzarellę pokroić w plastry, granat wypestkować. Na gorące mięso wyłożyć ser i pestki i zapiekać razem około 3-5 minut.
Ciekawy przepis:)i zabawna nazwa-to przykuwa uwagę:)
OdpowiedzUsuń