Składniki:
- placki tortilli (użyłam gotowych z suszonymi pomidorami i bazylią, przepis na samodzielne wykonanie tradycyjnych placków znajdziecie TUTAJ)
- wędzony łosoś (plastry lub tzw. sałatkowe kawałki, których użyłam w tym rozdaniu)
- serek śmietankowy (np.ziołowy)
- zieleninka (np. bazylia, natka pietruszki)
- oliwki + wykałaczki (opcjonalnie)
Na plackach rozsmarować grubą warstwę serka, rozłożyć na niego łososia i zieleninkę, zwinąć, wstawić do schłodzenia do lodówki (na min. 30 minut), po tym czasie porcjować na mniejsze roladki.
Można podawać w formie ślimaczków
Uwielbiam takie! Wyglądają uroczo :)
OdpowiedzUsuń24 yrs old Programmer III Nikolas Borghese, hailing from Kelowna enjoys watching movies like "Snows of Kilimanjaro, The (Neiges du Kilimandjaro, Les)" and Rugby. Took a trip to Hoi An Ancient Town and drives a Boxster. moja strona
OdpowiedzUsuń