środa, 22 stycznia 2014

Roladki z bagietki - z cyklu: IMPREZOWE PRZEKĄSKI

Jestem pewna, że zainteresuje Was propozycja nieskomplikowanych a niebanalnie wyglądających roladek, przygotowanych z bagietki, tuńczyka, serka i różnokolorowych papryk.
Niby nic a cieszy. I oko i podniebienie:)


Roladki z bagietki z tuńczykiem, serkiem i papryką


Składniki:



  • 1 długa bagietka
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 serek śmietankowy (typu ziołowe Almette czy Piątnica) - ewentualnie twaróg
  • 1/3 papryki czerwonej
  • 1/3 papryki zielonej
  • 1/3 papryki żółtej
  • pieprz
Bagietce odciąć końcówki a następnie podzielić ją na  trzy części. Wydrążyć środki.
Papryki pokroić w drobną kostkę. Z tuńczyka odlać zalewę i wymieszać go z serkiem i paprykami, doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Przygotowanym nadzieniem napełnić bagietki. Zawinąć je w folię aluminiową i odłożyć do schłodzenia do lodówki na około 1,5 godziny. Po tym czasie pokroić na około 2cm porcje.

P.S. Na zdjęciu roladki występują w towarzystwie słonych paluchów w wersji maxi (tzn. grubszych niż standardowe) owiniętych w plastry szynki wysmarowanej serkiem śmietankowym i w towarzystwie liści rukoli (ciekawie prezentuje się szynka parmeńska lub plastry wędzonego łososia - o czym pisałam TUTAJ:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz