Niby nic a cieszy. I oko i podniebienie:)
Roladki z bagietki z tuńczykiem, serkiem i papryką
Składniki:
- 1 długa bagietka
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 serek śmietankowy (typu ziołowe Almette czy Piątnica) - ewentualnie twaróg
- 1/3 papryki czerwonej
- 1/3 papryki zielonej
- 1/3 papryki żółtej
- pieprz
Papryki pokroić w drobną kostkę. Z tuńczyka odlać zalewę i wymieszać go z serkiem i paprykami, doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Przygotowanym nadzieniem napełnić bagietki. Zawinąć je w folię aluminiową i odłożyć do schłodzenia do lodówki na około 1,5 godziny. Po tym czasie pokroić na około 2cm porcje.
P.S. Na zdjęciu roladki występują w towarzystwie słonych paluchów w wersji maxi (tzn. grubszych niż standardowe) owiniętych w plastry szynki wysmarowanej serkiem śmietankowym i w towarzystwie liści rukoli (ciekawie prezentuje się szynka parmeńska lub plastry wędzonego łososia - o czym pisałam TUTAJ:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz