Zupa krem z pora z wędzonym twarogiem
Składniki:
- 3 ziemniaki średniej wielkości
- 1/2 dużego selera korzeniowego lub 1 mały
- 1 por
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 ostrej papryczki bez pestek
- 100 g wędzonego twarogu
- 50 g masła (1/4 kostki)
- 4 łyżki słodkiej śmietanki 18%
- 2 łyżki oleju
- 1/2 łyżki ziaren kolendry
- sól i pieprz do smaku
W rondlu rozgrzewamy olej i masło, wrzucamy ziemniaki i seler, podsmażamy mieszając, aż się zeszklą. Białą część pora kroimy w plastry, a ząbki czosnku rozgniatamy, dodajemy do rondla i jeszcze chwilę podsmażamy. Całość doprawiamy roztartymi ziarnami kolendry i posiekaną ostrą papryczką.
Warzywa należy zalać wodą tak aby je przykryła i dusić przez 15 min pod przykryciem do miękkości, następnie zmiksować na krem, dodać śmietankę i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zupę podajemy posypaną pokruszonym twarogiem.
20180710xiaoke
OdpowiedzUsuńadidas outlet store
ray ban sunglasses outlet
jimmy choo shoes
g-star jeans
stuart weitzman shoes
michael kors outlet
pandora charms outlet
michael kors outlet store
fingerlings monkey
kate spade purses