piątek, 15 listopada 2013

Sałatka z jajkiem, kurą i pieczarką w bukiecie z rzodkiewek i szczypiorku:)

Kilkanaście lat temu na imieninowe świętowanie w pracy, tą pyszną sałatkę przyniosła Moniczka. Polubiliśmy ją bardzo! I Monikę i sałatkę:) I chociaż nasze zawodowe ścieżki się rozeszły, to dobre wspomnienia, również te kulinarne, pozostały a sałatka zachwyca nadal coraz to nowe grona testerów;)
Polecam!

Sałatka z jajkiem, kurą i pieczarką w bukiecie z rzodkiewek i szczypiorku

 
Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • ok.30-40 dag pieczarek
  • 5 jajek
  • pęczek rzodkiewek
  • 2 pęczki szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz,curry
Filet kurczaka pokroić w kostkę, posolić,doprawić curry (opcjonalnie) i usmażyć do miękkości na rozgrzanym oleju.
Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, umyć, gotować przez 7-10 minut, przestudzić i również pokroić w kostkę. Szczypiorek drobno posiekać, rzodkiewki pokroić w drobną kostkę.
Tak przygotowane składniki połączyć, dodać majonez, wymieszać, doprawić pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz