Moje dzisiejsze nie specjalnie pięknie się prezentują (upsss.... ktoś dorwał się z ketchupem przed sesją) ale ich walory smakowe zdecydowanie zrekompensowały tą małą wpadkę - a wszystko dzięki porowi, duszonemu z czosnkiem na masełku - mniam!
Zapiekanki z pieczarkami i duszonym porem
Składniki:
- 3 duże bułki - bagietki
- 1 kg pieczarek
- 1 średni por
- 4 łyżki masła + do posmarowania bagietek
- 30 dag żółtego sera
- 2 ząbki czosnku
- suszone oregano
- sól, pieprz
- ew. ketchup, sos czosnkowy lub inny
Pieczarki oczyścić i umyć pod bieżącą wodą, pokroić w plastry i dusić na rozgrzanej patelni z dwiema łyżkami masła i odrobiną soli, pod koniec duszenia odlać wodę a gotowe pieczarki doprawić pieprzem.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Bagietki przekroić wzdłuż na połowę, posmarować cienką warstwą masła, wyłożyć warstwę duszonego pora na nią warstwę pieczarek i starty ser. Posypać oregano i zapiekać w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku około 5-7 minut.
Podawać polane ketchupem lub innym sosem (według upodobań).
For the reason that the admin of this website is working,
OdpowiedzUsuńno uncertainty very quickly it will be well-known, due to its quality contents.
Have a look at my webpage ;카지노
(mm)