Jeśli lubicie fasolkę szparagową to mam dla Was garść cennych informacji:
- należy ona do najbardziej wartościowych warzyw - zawiera duże ilości cennych minerałów i witamin oraz dużo błonnika
- ma niski indeks glikemiczny i mało kalorii - co jest istotne dla odchudzających się i dbających o linię:)
- działa korzystnie na układ krwionośny, co przekłada się również na wsparcie przy obniżaniu ciśnienia
- zalecana jest dla osób z obniżoną ilością z niedoborem żelaza, jak również dla kobiet podczas menstruacji i karmiących mam:)
- zalecana jest również przy zapaleniu stawów, czy astmie ze względu na właściwości przeciwzapalne
- chroni przed nowotworem jelita grubego oraz przed osłabieniem kości
Fasolka szparagowa z drobiowymi pulpecikami
Składniki:
- 1 kg fasolki szparagowej
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżeczki soli
- filet z kurczaka
- 1 jajko
- 1 łyżka musztardy
- natka pietruszki
- 1 łyżeczka curry
- szczypta pieprzu
- kostka warzywna
Fasolkę umyć dokładnie w zimnej wodzie, odciąć końcówki i usunąć ewentualne łyko. Gotować we wrzątku z jedną łyżeczką soli, cukru i posiekanego czosnku - pod przykryciem do miękkości (około 10 - 15 minut w zależności od młodości fasolki). Odcedzić na durszlaku, podawać z ugotowanymi klopsikami.
Green Bean is my favourate dish.Every weekend I cooked the green bean vegetable.If you are lookinhg to buy an online the best Dissertation Proofreading Service Uk at a cheap rate.You can easily make a call and feel free to contact with our team.
OdpowiedzUsuń