Nie wiem czy też tak macie, że po domowym imprezowaniu dojadacie "końcówki serii" przez kolejne trzy dni;)
I tak właśnie na trzeci dzień po niedzielnym grillowaniu przygotowałam propozycję obiadową z wykorzystaniem grillowanej kiełbaski wraz ze świeżymi dodatkami - będącej ciągle jeszcze na topie cukinii jak również papryki i pomidorów.
Pene z cukinią, papryką i pomidorami
Składniki:
(tym razem bez proporcji - proponuję według własnego uznania i potrzeb;)
- kiełbasa
- cukinia
- papryka
- pomidor
- cebula
- czosnek
- makaron pene
- ulubione zioła, sól, pieprz
- oliwa z oliwek
Cukinię umyć, pokroić w kostkę (jeśli jest młoda nie obieram jej ze skórki), paprykę umyć i pokroić w cienkie paski, cebulę w piórka, całość poddusić wraz z posiekanym drobno czosnkiem na rozgrzanej oliwie z oliwek, dodać sparzone wcześniej i obrane ze skórki pomidory pokrojone w kostkę, oraz pokrojoną w kostkę grillowaną kiełbasę. Dusić do miękkości warzyw, doprawić solą, pieprzem i ziołami (np.suszona bazylia, oregano). Gotowe wymieszać z ugotowanym al dente pene.
Wonderful beat ! I wish to apprentice while you amend
OdpowiedzUsuńyour web site, how can i subscribe for a blog site? The account helped me a acceptable deal.
I had been a little bit acquainted of this your broadcast
provided bright clear idea.강남안마