Macie sprawdzone propozycje na grillowane potrawy, ciekawe marynaty do mięs czy grillowanych warzyw?
Urządźmy sobie mały kiermasz pomysłów, bo przecież jakby nie było ciągle jesteśmy na początku tego sezonowego, grillowego szaleństwa!
To ja zaczynam;)
Grillowana karkówka w marynacie z ketchapu i ryżowego octu
·
1 kg karkówki
·
1 mały ketchup pikantny
·
2 łyżki musztardy
·
2 łyżki octu ryżowego
·
2 ząbki czosnku
·
1 opakowanie ziół prowansalskich
Mięso
umyć, osuszyć, poporcjować na plastry. Czosnek przecisnąć przez praskę, wszystkie
składniki marynaty połączyć ze sobą, zamarynować
mięso i wstawić do lodówki na min. 1 godzinę(najlepiej zamarynować dzień przed grillowaniem). Piec na rozgrzanym ruszcie
grillowym do miękkości, obracając kilkakrotnie.
Mniam!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz