Schab pod chrzanową pierzynką
Składniki:
- 1 kg schabu
- sól, pieprz, czosnek, oregano, oliwa z oliwek
- 5 jajek
- mały słoiczek ostrego chrzanu
- pęczek szczypiorku bądź rzeżucha
Kolejnego dnia przełożyć do zamykanego naczynia żaroodpornego bądź rekawa do pieczenia, podlać oliwą z oliwek i piec ok. 1 godziny w temp. 200 stopni.
Upieczony i wystudzony schab przekroić w plastry o grubości około 1 cm. Każdy naciąć od góry do połowy tworząc kieszonkę do której włożyć przygotowaną pierzynkę:
Ugotowane na twardo jajka zmiksować z chrzanem, ewentualnie doprawić pieprzem. Po wyłożeniu na chrzan posypać obficie zieleniną - posiekanym sczzypiorkiem bądź rzeżuchą.
nike off white
OdpowiedzUsuńsupreme
kyrie irving shoes
air jordan shoes
off white clothing
moncler outlet
supreme clothing
kobe shoes
jordans shoes
yeezy boost 350