środa, 20 marca 2013

C - Jarzynowa zupa na winie;)

Dzisiejszy Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa postanowiłam uczcić jarzynową zupą na winie. Konkretyzując - wrzuciłam do garnka, co tam mi się nawinęło;)

Mimo, że bez mięsnego dodatku, wyszło konkretnie i osssstro. Ostro za sprawą papryczek peperoni, które dumnie pozując przez ponad tydzień do kolejnych fotek (cyt: "te papryczki już chyba gdzieś widziałem?"), skończyły swój barwny żywot w pysznej zupce:)



Składniki:

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • cukinia
  • marchewka
  • czerwona cebula
  • papryczki peperoni
  • 1/2 kukurydzy z puszki
  • 1/3 groszku z puszki
  • koperek 
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • sól, curry, imbir
Posiekaną kapustę, marchewki w plasterkach, krążki cebuli i cukini oraz oczyszczone z nasion papryczki pokroiłam w paski i włożyłam do garnka. Zagotowałam, zmiejszyłam ogień i gotowałam do miękkości, pod koniec dodając przecier pomidrowy, kukurydzę,groszek i koper oraz doprawiając przyprawami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz