Spaghetti z klopsikami
Składniki:
- 80 dkg mięsa mielonego
- jajko
- 1 łyżka siekanych ziół (np. tymianek, natka pietruszki)
- ok. 2-3 łyżek bułki tartej
- 1 łyżka musztardy
- sól, pieprz, curry
- 1 porcja włoszczyzny
- 4 pieczarki
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 1,5 szklanki bulionu
- oliwa z oliwek
- 1 łyżka masła
- 400 g makaronu spaghetti
Mięso mielone wyrobić z jajkiem, ziołami, bułką tartą, musztardą i przyprawami, formować klopsiki, podsmażyć na rumiano na rozgrzanej oliwie z oliwek i przełożyć do gotujących się jarzyn i gotować razem około 5-7 minut na małym ogniu.
Podawać z makaronem ugotowanym al dente.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz