W Watykanie biały dym a w mojej kuchni biała zupa!
Lekka i zdrowa, zupka koperkowo - jogurtowa:)
Zupa koperkowo-jogurtowa
Składniki:
- filet z kurczaka
- 2 gałązki natki pietruszki
- mała marchewka
- 1 pęczek koperku
- 1 mały bądź 3/4 dużego jogurtu naturalnego
- sól i pieprz do smaku
- ok. 1,5 l wody
Filet z kurczaka zalać zimną wodą, dodać obraną, całą marchewkę i gałązki natki pietruszki. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować około 15 minut, po tym czasie doprawić do smaku solą i gotować jeszcze około 5-10 minut (do miękkości) w ostatnich minutach dodając drobno posiekany koper. Zupę zdjąć z ognia. Mięso i marchewkę wyjąć, poporcjować, dodać z powrotem do zupy. Całość zaprawić jogurtem i doprawić pieprzem do smaku.
Do zupy przed podaniem można dodać łyżkę - dwie otrąb owsianych.
try these out good quality replica bags useful source replica ysl handbags important site bag replica high quality
OdpowiedzUsuń