czwartek, 7 lutego 2013

C - Rybka w porach



Zacznijmy może od jedzonka:)
Moja propozycja na dziś: Rybka w porach
Składniki:

  • 4 filety ryba            
  • 1 szt por             
  • 1 szt majonez            
  • do smaku Sól            
  • do smaku pieprz            
  • 20 dkg ser żółty (gouda)             
  • do smaku cytryna
W naczyniu żaroodopornym ułożyć pokrojony w krążki por. Na nim ułożyć posolone,oprószone pieprzem i skropione cytryną filety dowolnej rybki (polecam dorsza).    Całość przykryć plastrami żółtego sera a następnie warstwą majonezu.
Wkładamy do nagrzanego do 180-200 stopni piekarnika i pieczemy 30-40 minut.
Mniam!

Mam nadzieję, że macie apetyt na więcej? :)                   
       

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz