Zupa jarzynowa pod chmurką
Składniki:
Porcję rosołową wraz z włoszczyzną zalewamy zimną wodą, gotujemy tworząc bazę do zupy. Miękka marchewka oznacza gotowy wywar, który przecedzamy, odkładając marchewkę do dalszego wykorzystania.
Przygotowujemy warzywa: brukselkę, fasolę szparagową (np.żółtą)bez końcówek, podzielony na różyczki brokuł i pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę. Kroimy w kostkę paprykę (np. dwie połówki w różnych kolorach) i przygotowujemy filet z kurczaka.
Mięso z kurczaka mielemy, dodajemy przyprawy wg uznania: vegetę, curry, pieprz, posiekany świeży tymianek, jak również żółtko jajka i ubitą pianę z białka. Całość wyrabiamy na jednolitą masę.
Przygotowany wcześniej, przecedzony wywar doprowadzamy do wrzenia, doprawiamy kostką warzywnego bulionu i łyżeczką vegety (ilość wg uznania) oraz wkładamy kolejno: brukselkę i fasolkę szparagową, po 5-7 minutach dodajemy cebulę, różyczki brokuła i paprykę. Przystępujemy również do tworzenia drobiowych chmurek - małą łyżeczką nabieramy porcję przygotowanej masy i przy pomocy drugiej zsuwamy ją bezpośrednio do gotującej się zupy.
Gotujemy 15 minut, pod koniec dodając ugotowaną wcześniej i pokrojoną w kostkę marchewkę.
Gotowa zupa smakuje zarówno bezpośrednio po przygotowaniu jak i następnego dnia.
To brzmi naprawde pysznie i wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńNo one in the brief history of Eventrend.info computing has ever written a piece of perfect software. It's unlikely that you'll be the first.
OdpowiedzUsuńThat is very helpful for increasing my knowledge in this field, Thank you for share information download hp drivers
OdpowiedzUsuń