Poniższa propozycja jest efektem mojej inwencji twórczej pod tytułem:
co tu zrobić na obiad, z tego co akurat mam w lodówce? Z niekłamaną przyjemnością i bez cienia skromności komunikuję, że kolejny kulinarny eksperyment zakończony powodzeniem!:) I chociaż może nie przekonać Was moja mało udana fotka, to możecie uwierzyć mi na słowo, że doznania smakowe zdecydowanie przewyższyły wzrokowe;)
Filet ze szpinakiem pod białą pierzynką
Składniki:
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 1 opakowanie szpinak mrożony
- 1 opakowanie sera feta
- 150 gram śmietana 18 proc
- do smaku oliwki czarne
- 2 ząbki czosnek
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- 2 łyżki masła
- do smaku vegeta
Szpinak rozmroziłam i poddusiłam na maśle, dodałam posiekany drobno czosnek i delikatnie posoliłam. Filet z kurczaka podzieliłam na mniejsze porcje, doprawiłam vegetą. W naczyniu żaroodpornym ułożyłam połowę przygotowanego szpinaku, następnie kawałki kurczaka i przykryłam pozostałym szpinakiem. Wstawiłam do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 20 minut. Po tym czasie dodałam pokruszoną fetę i pokrojone w plasterki czarne oliwki. Całość zapiekłam jeszcze 10 minut i gotowe! :)
michael kors handbags wholesale
OdpowiedzUsuńunder armour shoes
buffalo bills jerseys
ed hardy clothing
arizona cardinals jerseys
nike store uk
ecco shoes
browns jerseys
coach outlet
miami dolphins jerseys