Zanim wiosenne nowalijki wybujają na dobre, warto zaserwować sobie witaminową dawkę energii, ciesząc się smakiem pieczonego buraka, soczystej pomarańczy i pleśniowego sera. Idealne połączenie na każdą porę roku!
SAŁATKA Z PIECZONYM BURAKIEM I POMARAŃCZĄ NA SZPINAKU
- · 250 g szpinaku baby
- · dwa średniej wielkości buraki
- · dwie pomarańcze
- · 25 g sera z niebieską pleśnią
- · garść orzechów włoskich
Sos:
- · 3 łyżki oleju
- · 1 łyżka octu winnego
- · pół łyżeczki miodu
- · pół ząbka czosnku
- · sól pieprz
Buraki umyj, osusz, zawiń w folię aluminiową i wstaw do
nagrzanym do 200 stopni piekarnika na około 40 – 50 minut. Ostudź, obierz i
pokrój w plastry.
Szpinak przepłucz na sicie, osusz, ułóż na talerzu. Pomarańczę obierz i pokrój w
plastry, ułóż na szpinaku wraz z
plastrami buraka.
Wierzch posyp pokrojonym w kostkę serem i rozdrobnionymi orzechami.
Składniki na sos wymieszaj. Czosnek przeciśnij przez praskę,
dodaj do reszty. Dopraw solą i pieprzem. Gotowym sosem polej sałatkę tuż przed podaniem.
będzie dzisiaj na kolację :)
OdpowiedzUsuńfalcons jersey
OdpowiedzUsuńnike polo
kyrie 4
balenciaga sneakers
adidas ultra boost
kyrie irving shoes
golden goose
lebron 14 shoes
adidas nmd r1
nike roshe
cheap oakley sunglasses
OdpowiedzUsuńnike free 3.0
discount oakley sunglasses
vans outlet
pandora charms
fitflop shoes
canada goose jackets
adidas outlet online
michael kors outlet store
tory burch outlet store
clb20180718
20181113 leilei3915
OdpowiedzUsuńsan antonio spurs jersey
ugg boots outlet
uggs outlet online
kate spade handbags
uggs outlet online
pandora charms
canada goose outlet
kate spade new york
tory burch sandals
ugg boots clearance