Sałatka z zielonych pomidorów z papryką
Składniki:
- 1 kg zielonych pomidorów,
- 2 cebule,
- 1 czerwona papryka,
- 4 mini papryczki chili
- 2,5 szklanki wody,
- 3/4 szklanki octu 10%,
- 2 liście laurowe,
- 4 ziarenka ziela angielskiego,
- 3 płaskie łyżeczki soli,
- 1/2 szklanki cukru,
- kilka ziaren czarnego pieprzu
- kilka goździków,
Pomidory umyć i pokroić w cienkie plasterki, cebulę w piórka, czerwoną paprykę w paski. Całość posypać dwoma łyżeczkami soli, wymieszać i odstawić w zimne miejsce na około 12 godzin. Po tym czasie dokładnie odcisnąć.
Wodę, ocet, ziele angielskie, liście laurowe, goździki, pieprz, cukier, pozostałą sól i strączki mini papryczki chili ponakuwane wcześniej wykałaczką zagotować, dodać odciśnięte warzywa i gotować razem 10 minut. Gorącą sałatką napełniać wyparzone słoiki i dokładnie zakręcać.
Wodę, ocet, ziele angielskie, liście laurowe, goździki, pieprz, cukier, pozostałą sól i strączki mini papryczki chili ponakuwane wcześniej wykałaczką zagotować, dodać odciśnięte warzywa i gotować razem 10 minut. Gorącą sałatką napełniać wyparzone słoiki i dokładnie zakręcać.
Pasteryzować 10 minut.
To chilli przemawia do mnie:)
OdpowiedzUsuńAlways i used to read smaller articles or reviews that also clear their motive, and that is also happening with this paragraph which I am reading here.휴게텔
OdpowiedzUsuń