Tajska zupa
Składniki:
- 500 g mięsa wieprzowego (można zastąpić filetem z kurczaka)
- 500 g pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka ziaren kolendry
- gałązki świeżej kolendry
- szczypior
- sos sojowy
- curry
- mielony imbir
- pieprz
- sól
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 100 g brązowego makaronu
w paski, doprawić roztartymi ziarnami kolendry, pieprzem, imbirem i curry, zrumienić na rozgrzanej oliwie, przełożyć do garnka.
Na patelni poddusić pieczarki wraz z przeciśniętym (bądź drobno pokrojonym) czosnkiem, dodać do mięsa. Całość zalać 1,5 l gorącej wody i gotować na wolnym ogniu do miękkości. Przed końcem doprawić sosem sojowym (ilość wg uznania - ok. 2-3 łyżek), solą i ewentualnie pozostałymi przyprawami do smaku. Dodać posiekany szczypior i listki świeżej kolendry oraz ugotowany al dente, brązowy makaron.
20180710xiaoke
OdpowiedzUsuńcanada goose outlet
miu miu outlet
fossil watches
supreme clothing
pandora outlet
polo ralph lauren
ugg boots
longchamp solde
true religion jeans for men
uggs outlet